Home » Dutch Craft 25 e-cat

oktober 19, 2022

Dutch Craft 25 e-cat

Gedebuteerd op de Hiswa botenshow in Lelystad. De Dutch Craft DC 25 is een volledig elektrische, GRP, multifunctionele catamaran. Het beschikt over een stille en ultra-efficiënte elektrische aandrijflijn en een efficiënte 25-voet waterverplaatsende romp. Dit resulteert in een indrukwekkende actieradius van 65 zeemijl bij 6 knopen.

Elektrische aandrijflijn
De capabele maar onderhoudsarme volledig elektrische aandrijflijn betekent dat de DC-25 e-cat kan varen in zeereservaten, beschermde wateren en meren waar boten met conventionele aandrijving dat niet kunnen.
De E-catamaran wordt aangedreven door een dubbele Torqeedo-installatie van 12KW. De twee Torqeedo’s halen een respectabele topsnelheid van 12 knopen.

De meest efficiënte 25-voet waterverplaatsende romp
Dutch Craft staat bekend om hun expertise in slim ontwerp/techniek. We zien hun kennis terug in de DC-25 e-cat. Voor de romp gebruiken ze supercomputers om meer dan 3 weken lang computational fluid dynamics simulaties uit te voeren! Met een team van 6 personen creëerden zij de meest efficiënte romp op de markt.

“Met de hulp van deskundigen hebben we uitgebreide computational fluid dynamics (CFD) tests en experimenten uitgevoerd om de meest gestroomlijnde en energiebesparende rompvorm te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat de DC25 e-cat het meest efficiënte waterverplaatsende jacht van 25 voet op de markt is.” Zegt Sietse Koopmans, oprichter en eigenaar van DutchCraft en Zeelander Yachts.

Doel
Het best samengevat door Sietse Koopmans zelf “De DC25 e-cat is het hoogtepunt van onze zoektocht naar een milieuvriendelijke en uitzonderlijk efficiënte elektrische dagboot die robuust en aanpasbaar genoeg is voor een breed scala aan activiteiten”.

Specificaties
Bouwer: Dutch Craft
Totale lengte: 7,76 m
Breedte: 2,3 m
Diepgang: 0,5 m
Romp: GFK, vacuüm geïnfuseerd met vinylesterhars
Max passagiers: 8
Maximum snelheid: 12 knopen
Kruissnelheid: 6 knopen
Max vermogen: 24 kW
Max batterij: 36kWh
Max bereik: 65 zeemijlen bij 6 knopen, 25 zeemijlen bij 12 knopen

Verkrijgbaar bij Viëtor Yachts
De Dutch Craft 25 e-cat is te koop bij Viëtor Yachts. Wilt u meer weten vul dan onderstaand formulier in om in contact te komen!

Vraag meer informatie aan