Home » Vandal Explorer debut

september 21, 2022

Vandal Explorer debut

De meest geavanceerde en buitengewone bootdebuten op het Yachting Festival van Cannes was de Vandal Explorer, een 14-meter foil-assisted power catamaran.

De pioniers.
Ze is vormgegeven door de wereldberoemde superjachtontwerper Espen Øino in combinatie met een foiled based onderwaterschip van de Canadees Scott Jutson. Het concept begon allemaal met Ben Mennem, een veteraan in de industrie: “Ik wilde deze boot bouwen om er met mijn gezin op uit te trekken en te verkennen”.

Het Concept.
Het concept “minder is meer” is waarom Vandal gekozen heeft voor aluminium, je hoeft niet vast te houden aan een mal zoals bij boten van polyester. U kunt de Explorer aanpassen aan uw behoeften. Duiken? Maak een lange bank om gemakkelijk duikflessen op te zetten. Feesten? Verwijder alles en plaats zitzakken. Met een breedte van 4.40m is er genoeg ruimte om te dansen. Wat uw wensen ook zijn, de aluminium Vandal kan het waarmaken!

Presentaties.
Qua prestaties is de Explorer snel, wendbaar en voelt robuust aan! Door de asymmetrische romp gaat hij nog steeds als een monohull de bocht in en krijg je geen katapult effect zoals de meeste power catamarans. “Ik ben nu 1,5 maand op de Explorer, de boot is ongelooflijk leuk! Hij voelt als een vliegend tapijt over de golven, heeft serieuze snelheid, en trekt veel aandacht. Ik hou vooral van de fender die 1 lagere en 1 hogere plaats heeft, het is gemakkelijk om je gast af te zetten zonder je zorgen te maken dat je jou of de andere boot beschadigt.” Zegt de kapitein van één van de Explorers.

De Vandal Explorer vaart rond de 27 knopen dan verbruikt ze ongeveer 150 liter per uur, met haar dubbele 630-liter tank haal je met gemak 240nm. Haar topsnelheid is 43 knopen!

Uitgerust met twee Yamaha 425pk XTO offshore, deze nieuwe generatie buitenboordmotoren zijn betrouwbaar en gemakkelijk te besturen. Met de joystickbesturing manoeuvreert de boot met gemak naar de moeilijkste plekken, 15 jaar zeilervaring in 15 minuten met de joystickbesturing! En als je klaar bent trim je gewoon de Yamaha’s en hou je het mechanisme uit het zoute water, minder onderhoud meer plezier op het water!

Verkrijgbaar bij Viëtor Yachts
De Vandal Explorer is te koop bij Viëtor Yachts. Wilt u meer weten vul dan onderstaand formulier in om in contact te komen!

Vraag meer informatie aan